Odolať tejto hriešne dobrej tekvicovej krémovej polievke je skutočne náročné. Ale prečo by sme to aj robili? Radšej si ju spoločne pripravme a viac jej neodolávajme. Naša tekvicová polievka je nielen chutná, ale aj veľmi zdravá a výživná. Obľúbia si ju aj vaši najmenší, tým si môžete byť istí.
Hoci je príprava tekvicovej polievky časovo náročnejšia, nenechajte sa odradiť. Výsledný efekt rozhodne stojí za to. Využime tento dar prírody v podobe tekvice a zaraďme ho do nášho jedálnička. Neexistuje dokonalejšie spojenie, ako výživný a chutný recept. Ale dosť bolo rečí, pustime sa rovno do prípravy tekvicovej polievky.
Suroviny na polievku z pečenej tekvice:
- 700 g očistenej tekvice
- 100 g zeleru
- 1 cibuľa
- 1 lyžička anízových semienok
- Soľ
- Čerstvo pomleté čierne korenie
- Olivový olej
- 4 lyžice bieleho vína
- 900 ml vývaru z kocky
Postup prípravy:
- Očistenú tekvicu si pokrájame na kocky. Rovnako si očistíme aj zeler, ktorý následnej pokrájame na menšie kúsky.
- Cibuľku si prekrojíme len na štvrtky. Pripravíme si hlboký plech, na ktorý rozložíme dužinu, zeler aj cibuľku. Posypeme ju troškou anízu, osolíme, okoreníme a na záver pokvapkáme olivovým olejom. Pred upečením zeleninu ešte premiešame.
- Rúru si zohrejeme na 200 stupňov a zeleninu pečieme približne 50 minút až do zlatohneda.
- Upečenú zeleninu presypeme do hrnca, zalejeme teplým vývarom a bielym vínom. Varíme ešte 30 minút a po uvarení ju necháme prirodzene vychladnúť.
- Po vychladnutí zeleninu rozmixujeme a prepasírujeme z čoho nám vznikne tzv. pyré, ktoré ešte osolíme a okoreníme.
- Na suchej panvici ešte opražíme anízové semienka a môžeme nimi ozdobiť tekvicovú polievku.